Niklas Mat grillar hos Kulla Lamm!
Missa inte Niklas Mat nu på torsdag i SVT 1 kl 20.30. I somras hälsade Niklas Ekstedt på hos oss för att grilla lamm. Du kan även se programmet på SVT Play.
Några bilder tagna med telefonen, bakom kulisserna :)
Otto & Niklas mellan tagningarna
Producenten Jonas tycker till!
Såhär härligt blev resultatet!
Lammstek med couscous och harissa
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
|
|
Tänd grillen och skapa en grop i mitten av kolen.
Salta och grilla lammbitarna på medelvärme.
Blanda vatten, olivolja, 1 tsk harissa och en nypa salt i ett eldfast krus. Häll i couscousen, mandlarna, russinen och rör om.
När det är dags att vända på köttet (efter ca 5-7 min) lyft upp grillgallret och sätt kruset i mitten av kolen, där gropen är. Couscousen tar 7-10 min att bli färdig.
Vänd köttet och sätt tillbaka gallret. När köttbitarna har fått färg på alla sidor, flytta in dem mot mitten så att köttsaften droppar ned i kruset. Halvera citronerna och lägg dem på grillen.
När kött och couscous är färdigt, blanda runt couscousen och vänd ned rikligt med hackad bladpersilja och ringla över lite olivolja. Lägg upp den på ett fat, placera ut lammbitarna på couscousen och garnera med citronerna. Om man vill ha lite kryddstarkare kan man dutta på resten av harissan över couscousen.
Källa: svt.se
Kul att se er... :)
Roligt att se er och kul med bra reklam!!